Search

Åhus Finest Yoga News V.37

Kära Yogavän!


Den här veckan har vi mycket spännande framför oss. Förutom alla våra klasser i Ashtanga Yoga så kommer den populära yogaläraren Petri Räisänen till Åhus på fredag!

Fredag till söndag kommer Petri Räisänen's workshop att äga rum på Aoseum samt i Yogashalan. Workshopen är fullbokad vilket är jättekul. Vi är så tacksamma för att Petri vill komma hit till oss i lilla Åhus. Många kommer långväga för att delta i workshopen vilket är ännu roligare!


I veckans yogafilsofi tittar Ann lite närmare på hur j*kla svårt det är att ändra på invant tänkande. Hur kan vi ändra på det vi tänker?


Se alla våra klasser här nedan i Ashtanga Yoga denna veckan. Fredag till söndag pågår Petri Räisänens workshop i shalan så då har vi inga klasser. Så passa på att yoga måndag till torsdag!


Vill vill påminna om Rehabyogan som är för dig som känner att du behöver läka kroppen fysiskt eller dig själv mentalt. Kursen startar 30/9 10.30-11.30 och håller på i 6 veckor.


Boka veckans klasser här!


Veckans Yogafilosofi

Med Ann Svärdfelt

Om att ändra invant tänkande Ashtangayogan vill göra oss medvetna om våra mentala processer. När vi känner till hur vi tänker och agerar kan vi också ändra på det. Det vi inte är medvetna om lever vidare och kanske är det så att vissa delar i våra liv är något som vi helst skulle slippa. Vi kanske till och med vill fly eller så låtsas vi inte om att de finns.

Jag försöker hela tiden titta in på hur jag förhåller mig till olika situationer och oftast utvärdera utkomsten av mina val. Jag är inte världsbäst på detta. Jag är bara en vanlig människa som försöker. Jag har hur många tillkortakommanden som helst men jag har också fina förmågor. Jag försöker lyfta det fina och hantera det som skaver. Det är inte alltid lätt.

Ni som känner mig vet att jag pratar mycket om två saker nuförtiden. Dels om att Åhusborna inte är intresserade av riktig yoga och att lokalen jag hyr är alldeles för dyr. För en tid sedan bestämde jag mig för att ändra på mina tankar och mitt prat kring detta. Det går sådär. Senast igår slank det ur mig i ett sms att det bara är några Åhusbor som är anmälda till Petris Workshop! Workshopen är fullbokad men de flesta reser hit. Och tidigare i veckan hörde jag mig

själv klaga på hyran för en bekant!

Det var då väl fasiken vad svårt det är att ändra på invant tänk!!!

Med detta vill jag säga från djupet av mitt hjärta: Jag trivs så himla bra i Åhus och jag tycker det är så roligt med alla de som har hittat Ashtanga yogan hos oss på Åhus Finest Yoga. Den större delen av deltagarna på Petris Workshop kommer utifrån, men det är ändå flera stycken Åhusbor som väljer att delta, i alla fall på en klass. Jag tycker att det är så roligt! Jag vill sprida hälsa genom Yoga och Ayurveda och försöka nå så många som möjligt genom dessa metoder. 

Vad det gäller hyran ska jag försöka att tänka att priset per kvadratmeter inte är något problem. Och jag ska sluta klaga. Jag försöker jobba med tillit att universum hjälper till så att jag kan vara kvar. För om man ändrar på sitt tänk, då ändras också det man tänker på. Så som vi har det inom oss, så är det också runtomkring oss. Vi drar till oss olika händelser i våra liv för vi behöver dem för att utvecklas. Allt med Åhus hjälper mig att utvecklas som människa. Jag är så tacksam för det!

Låt oss se fram emot en blomstrande yogashala i Åhus genom att redan nu känna att vi har en! Ni som kommer gör shalan! Utan er skulle jag inte kunna utöva mitt yrke här. För som man säger inom yogan: Man är först och främst elev och lärare är man bara om man har några elever. Det duger inte att man har gått någon yogautbildning, om ingen kommer på ens klasser och om man inte undervisar kan man inte kalla sig för yogalärare.

Jag är så glad att ni kommer till mig och till de som jag enligt Parampara lär upp. Stämningen är så fin på shalan och jag hoppas att ni känner att den finns för er. Det är er oas till att pausa i tillvaron och släppa stress och spänningar, landa i nuet för att sedan kunna njuta mera av livet.


Varmt välkommen in till oss på Köpmannagatan 35!


22 views
 

©2020 by Åhus Finest Yoga. Photos by Pierre Ekman & Rickard Gunnarsson